Hot Holder's Little AnemoneHot Holder's Little Anemone (Minna) var min första mops. Hon var en liten tik efter Ipzig's Fnatte Torson och Krikkligans Frida. Minna kom från en Rottweiler uppfödare med bara en mops och utan engagemang för rasen. Jag fick tips om kullen av Harriet på Humlans kennel där jag köat på gul tik länge. Harriet fick bara svarta valpar och kullen hade lite Humla i stamtavlan. 

Minna kom hem och var glad, livlig, söt och helt livsfarligt orädd. Minna levde farligt första året hos mig, jag bodde på en stor ridanläggning och Minna var inte rädd för något. Hästarna mötte hon på samma vis som människor, bara rusa fram och hoppa upp. Hon överlevde och jag flyttade till ett mer mopsvänligt boende.  

Jag ställde ut Minna litegrann. Första utställningen som var Mopsspecialen -97 med Ola Pettersson. I juniorklass fick hon omdömet sportig, snällt skrivet, Minna var för dagen en mycket tunn om än välmusklad mops.   

Minna åt upp sig och var under hela sitt liv på gränsen mellan tjock och fet. Hon fick tre kullar B, A och D kullen. Kvar i kenneln blev SEUCH Semlans Belinda och SEUCH Semlans Dorina. Dessa två tikar och den holländska Odetta vom Ulmer Haus ligger bakom alla dagens Semlor.

Minna var frisk och sund. Hon blev tyvärr bara nio år då hon drabbades av livmoderinflammation och avlivades, då det inte gick att ta sig till djursjukhus pga snökaos.