SE UCH Semlans Belinda
SEUCH Semlans Belinda(Bea) kom ur kennelns första mopskull. Hon var dotter till Minna och CH Humlans Rolling Stone Roll On.

Bea var urstark härlig mops som gjorde starkt intryck på mig. Det var under Beas uppväxt beslutet att satsa på mopsuppfödning fattades.

Redan som valp var Bea speciell. Jag hade då en äldre boxer Tilda som var gudasnäll. När valparna var sju veckor kom Bea på att man kunde lifta med Tilda genom att helt enkelt bita tag i halsskinnet och hänga kvar. Där hängde den lilla valpen svajande och flyttade sig både längre och snabbare än normalt för en sju veckors mopsvalp. 

Bea blev kvar och fortsatte lifta med Tilda till hon var fyra månader. Då var stackars Tilda så sårig runt halsen att jag fick skilja dem åt.

Livlig, orädd och stark var hon  Bea. Minns att vattenslangen fastnat runt hennes knorr och att slangen släpade efter henne runt i trädgården. Hon älskade att jaga småfåglar och sprang runt och ensam i trädgården och lekte även som ganska gammal. Beas barnbarns-barn Donna är väldigt lik Bea till sättet.

Bea ställdes ut jättemycket, det var min första egenuppfödda mops och jag ville åka överallt. Det gick ofta bra men jag ställde ut även när Bea var i fällning, ful ålder osv. Hon blev BIR och BIM några gånger, även champion. Bästa resultatet är när hon blev Bästa Tik på Mopsspecialen för Andreas Schemel. Bea blev även BIS på Norska Mopsspecialen. 

Bea är född i en kull med sex valpar, fem är utställda med cert och tre blev champions. 

Bea är mamma till C, E och F-kullen. Eivor stannade i kenneln. Bea avlivades vid drygt elva års ålder pga livmoderinflammation. Då hade hon även fått problem med ett öra. Annars var hon en mycket pigg och stark mops livet ut.


SEUCH
Humlans Rolling Stone Roll One

NOUCH SEUCH 
Humlans Leader Of The Turtles

INT NORDUCH NORDV-87 Bourmle Pascalie
Humlans Multispeed Sunny
SEUCH Humlans Rosa Madame Knorr SEUCH Jalindas Atlet
NOUCH SEUCH Humlans Rebecca Rosenknopp

Hot Holder's Little Anemone

SEUCH Ipzig's Fnatte-Torson Pugwamps Tor
NOUCH SEUCH Diplomatic's Kristina Wasa
Kriikkligan's Frida SEUCH Humlans Current Chip Cookie
Kriikkligan's Cissi